Onderwijsadviseur en teamcoach

Intervisie

Leren van en met elkaar

Intervisietrajecten zijn waardevol. Regelmatig elkaar de spiegel voorhouden, met elkaar meedenken, adviseren, luisteren. Ik bied verschillende methodes om een intervisietraject te laten slagen. 
Dergelijke begeleide intervisietrajecten kunnen op jouw school plaatsvinden, met collega's onderling. Het kan echter ook inspirerend en verfrissend zijn om eens met collega's van andere scholen te sparren. 

Sparren over onderwijs op afstand
In deze tijden van Corona is het zeker waardevol om met collega's van gedachten te wisselen. Onderwijs op afstand is een flinke uitdaging en daarom is het fijn om te sparren met collega's die in hetzelfde schuitje zitten. Ook voor schoolleiders heeft (online) intervisie meerwaarde. Graag zet ik mijn kennis en kunde in om online intervisie te faciliteren. 

Online intervisie

Meld je aan!

Voor wie: docenten, leraren en schoolleiders*
Groepsgrootte: 4 - 8 deelnemers
Duur: 4 bijeenkomsten van 2 uur per bijeenkomst
Data: in overleg
Kosten: €200,- 

*Bij de samenstelling van de intervisiegroep houd ik daar waar mogelijk rekening met functie én onderwijstype.

Begeleide intervisie

Stel rake vragen!

Als een verandering of onderwijskundige aanpak écht wil slagen, is het zaak om elkaar regelmatig de spiegel voor te houden en elkaar de juiste vragen te stellen. Doen we nog wat we hadden afgesproken? Wat werkt wel, en wat werkt niet. Intervisie is een krachtig middel om met elkaar op een lijn te blijven.

Intervisie kan ook een goed middel zijn voor schoolleiders en docenten om zaken te bespreken waar zij tegenaan lopen. Of het nu gaat om klassenmanagement, formatief evalueren, coachend leiderschap of omgaan met weerstand, het is prettig om met elkaar voorvallen af te pellen en de werkelijke leervraag aan te pakken. Ik begeleidt dergelijke intervisietrajecten. Door methodes aan te dragen en het proces te bewaken en te begeleiden, helpt mijn begeleiding bij de professionele ontwikkeling op jouw school. 

keuzesaskia-87