Onderwijsadviseur en teamcoach

Volg je passie!

Waarom ons onderwijs anders moet

Afgelopen week zag ik - net als vele andere Nederlanders - Bibian Mentel bij de talkshow van Humberto Tan. Een doodzieke, maar energieke, vrouw die desgevraagd een boodschap gaf aan de kijkers van de talkshow: 'Ga doen wat je leuk vindt. Ik ben mijn passie gaan volgen en ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb!'

Alsof Bibian mij toesprak: 'volg je passie!'. En toen ik daar eens rustig over nadacht, realiseerde ik mij dat ik pas echt met visie, enthousiasme en passie ga praten als het gaat over onderwijs. Als het gaat over de noodzaak van een transitie in het onderwijs. Vandaag bekeek ik voor het eerst sinds enige tijd weer eens de TedTalk van Ken Robinson. In nog geen twintig minuten bepleit hij dat waar ik me hard voor wil maken. Onderwijs is meer dan cognitie. Onderwijs moet om meer gaan dan wiskunde en talen. Onderwijs gaat om creativiteit, authenticiteit, talenten. Laat onderwijs niet alleen draaien om het brein. Ach ja, Robinson weet het zo goed en sterk te verwoorden... Heb je even? En draag je het onderwijs, onze kinderen, onze toekomst een warm hart toe? Doe jezelf een plezier en kijk en luister naar de inspirerende woorden van Ken Robinson.

Ik wil in gesprek over gepersonaliseerd onderwijs
creativiteit1615478444